همسة عتاب
منتديات همسة عتاب .
نرحب بالساده الزوار والاعضاء الكرام ونتمنى لكم قضاء وقت ممتع انشاء الله .ونتشرف بوجودكم في المنتدى

همسة عتاب

قول اللي في قلبك
 
همسة عتابالرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل شاورما الفراخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Fatma tag

avatar

عدد المساهمات : 8
نقاط : 26
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 07/05/2016
العمر : 24
الموقع : القاهرة

مُساهمةموضوع: طريقة عمل شاورما الفراخ   الجمعة مايو 13, 2016 1:53 pm

الفراخ
4 صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة
4 فصوص ثوم مفروم
2 ملعقة طحينة كبيرة
4 معالق لبن كبيرة
1 بصلة مقطعة شرائح
2 ملعقة زيت زيتون أو ذرة
¼ كوب خل ) حسب الرغبة ويمكن استبداله بالليمون (
1 ملعقة صغيرة بهارات فراخ
½ ملعقة صغيرة كمون وفلفل أسود أو أبيض وبابريكا وكارى وكركم وملح ) حسب الرغبة (
½ كوب فلفل اخضر مقطع شرائح رفيعة
¼ كوب بقدونس مفروم
½ كوب طماطم مقطعة شرائح
هذة هى مقادير عمل شاورما الفراخ التى يمكن تحضيرها الى 6 أفراد .
طريقة عمل شاورما الفراخ :
1/ نقوم بتقطيع صدور الفراخ الى شرائح صغيرة ورفيعة حتى يتم نضجها بسهولة ونقوم بتقطيع البصل والطماطم شرائح .
2/ نقوم بوضع شرائح الفراخ فى بولة ونضع عليها البهارات والملح واللبن والطحينة والبصل والثوم والخل أو الليمون وملعقة زيت زيتون أو ذرة ونخلطهم مع بعض وتترك هذة الخلطة من 3 الى 4 ساعات حتى تتشرب من التتبيلة ومن الأفضل تحضيرها وتتبيلها قبلها بيوم حتى تتشرب من التتبيلة جيدا:
3/ نقوم بتسخين المقلاة ووضع ملعقة زبدة وبعد ذلك نضع خليط الفراخ ونقوم بتقليبة على نار عالية لمدة دقيقة ثم على نار هادئة ثم نضع الطماطم والفلفل والبقدونش مع الاستمرا بالتقليب حتى يتم النضج دون أن تجف الفراخ لابد من وجود صوص بها وتقدم مع البطاطس المحمرة أو فى عمل الساندوتشات .ولمزيد من الوصفات عمل شاورما الفراخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل شاورما الفراخ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
همسة عتاب :: الاسره والطفل :: الشيف همسه :)-
انتقل الى: